VEEL GESTELDE VRAGEN
                                                                                                                                                                                                                                                      

Onderstaand vindt u de meest voorkomende vragen met daarbij ons opgegeven antwoord.
Volg ons ook op sociaal media
 

 

INSTALLATIE VRAGEN

1)Welke modules passen in welke glasplaat?
2)Wat is de betekenis van het type nummer op de modules?
3)Hoe monteer of verwijder ik de glasplaat?
4)Welke type inbouwdoos heb ik benodigd?
5)Hoe installeer ik de module?
6)Livolo schakelaars koppelen en bedienen met Google home / Google Assistent.
7)Livolo schakelaars koppelen en bedienen met Amazon Alexa /Echo

 

1)  Welke kleuren hebben de schakelaars precies?
De Livolo schakelaars zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, de volledige productijn is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, grijs en goud. Echter hebben wij ook de kleuren blauw, groen en roze beschikbaar voor de standaard producten. Dit omdat deze voornamelijk alleen gebruikt worden in bijvoorbeeld kinderkamers. Op de website vindt u de actuele voorraad van de kleuren. 


2)  Waarom reageert mijn schakelaar niet?
U dient de schakelaar altijd compleet spanningsloos te installeren inclusief de glasplaat. Dit in eerste instantie voor uw eigen veiligheid, maar ook voor het synchroniseren van de glasplaat met de schakelaar. Wanneer u de spanning op de schakelaar zet gaat de schakelaar namelijk de eerst 5 seconden synchroniseren met de glasplaat. Zet u de spanning op de schakelaar wanneer de glasplaat hier nog niet op is gemonteerd, dan denkt de schakelaar wanneer u de glasplaat monteert dat deze continue wordt ingedrukt en zal niet goed functioneren.

Hierop installeert u de schakelaar compleet inclusief de glasplaat. Hierna haalt u de spanning van de schakelaar af d.m.v. de groep in de meterkast gedurende 1 minuut uit te schakelen. Na inschakelen van de groep zal de schakelaar synchroniseren met de glasplaat en na behoren functioneren.


3)  Kan ik mijn huidige thermostaat vervangen voor een Livolo thermostaat?
Ja dit is mogelijk, maar u dient dan eerst te kijken of er een inbouwdoos beschikbaar is achter uw huidige thermostaat en of de huidige bedrading hiervoor geschikt is.
Bij de meeste thermostaten heeft u 2 dunne draadjes beschikbaar.
Bij de Livolo Thermostaat heeft u een 230 Volt voeding benodigd(fase en nul) en een schakeldraad draad.
Voor de schakeldraad kunt u de dunne draadjes toepassen i.c.m. een relais.
Zie onderstaande foto.

 


Ontbrekende inbouwdoos
Ontbrekende 230Volt voeding


4)  Vanaf welke afstand werkt de afstandbediening nog?
De afstandbediening werkt met een ferquentie van 433Mhz, wat inhoud dat deze ook door muren gaat. U hoeft dan ook niet op de schakelaar te richten. Het gemiddelde bereik van de afstandbediening is 30 meter.

 

5)  Werkt de dimmer ook op LED verlichting?
Onze Livolo dimmers met type nummer VL-FC1D1-2G zijn universeel, wat inhoud dat u deze zowel op halogeen verlichting als op LED verlichting kunt toepassen.Echter dient de verlichting zelf uiteraard ook wel dimbaar te zijn.  De dimmer kan zowel Fase aansnijdend dimmen (Leading-edge Dimmen / RL / Triac / Mosfet) als Fase afsnijdend dimmen (Trailing-Edge Dimmen / RC / Tronic).

 

6)  Is de LED achtergrond verlichting hinderlijk in de schakelaar?
De LED achtergrond verlichting is niet hinderlijk, deze straalt namelijk geen verlichting uit, maar is wel goed zichtbaar op afstand in een donkere kamer. U kunt de LED achtergrond verlichting vergelijk met het stand-by lampje van uw televisie.

 

6)  Heeft u ook foto's van schakelmateriaal welke al gemonteerd is?
Wij krijgen regelmatig foto's toegestuurd van klanten welke ons schakelmateriaal hebben gemonteerd. Uiteraard zijn we hier zelf ook erg trots op om deze te ontvangen en willen we die graag met u delen. Hierop hebben we dan ook een aparte pagina aangemaakt met foto's van tevreden klanten. Deze pagina kunt u vinden door 
hier te klikken.

 

7)  Kan ik de producten ook verticaal monteren?
U kunt al onze producten zowel horizontaal als verticaal monteren. Tevens heeft u de mogelijkheid om ook nog bijvoorbeeld bij een wandcontactdoos in elke gewenste positie te draaien welke u maar wilt. Op deze manier kunt u het schakelmateriaal altijd monteren op de manier zoals u het wilt hebben.

 

8)  Ik heb een combinatie benodigd welke niet op de website staat?
Wij kunnen (bijna) elke gewenste combinatie maken welke u maar wilt. Heeft u al gekeken bij de losse 
glasplaten en modules?
Op deze manier kunt u zowel de glasplaten als de modules zelf samen stellen. Ook is er de mogelijkheid om de schakelaar compleet zelf in te richten per inbouwdoos in slechts drie simpele stappen. U kunt dit eenvoudig doen door 
hier te klikken.

 

9)  Ik zie geen 3 standen schakelaar voor mijn ventilatie in uw assortiment?
Wij hebben geen standaard 3 standen schakelaar in ons assortiment. Echter hebben wij deze vraag vaker gehad bij klanten welke het als volgt hebben opgelost.

In de uit stand draait de ventilator altijd.
Hierop wordt dan ook vaak alleen maar de hardste stand gebruikt (stand 3) bij inschakelen van de ventilator.

Het is dan ook mogelijk om een keuze te maken dat u de ventilator alleen maar in stand 3 aan/uit kunt zetten. Dan kunt u namelijk een standaard aan/uit wipschakelaar type VL-C7K1 gebruiken en stand 1 en 2 laten vervallen. In de uit stand zal de ventilator gewoon op zijn zachts blijven draaien en in de aan stand op stand 3. Let op! U dient wel de overige 2 draden netjes apart af te doppen d.m.v. een lasdop.

 

10)  Ik zie geen kruisschakelaar in uw assortiment?
Een kruischakelaar wordt gebruikt om vanaf meer dan 2 plaatsen een zelfde lamp aan of uit te bedienen.
U heeft bij de Livolo wisselschakelaar geen kruisschakelaar meer benodigd om vanaf 3 of 4 verschillende plaatsen een lamp te bedienen.
U kunt namelijk met een enkelvoudige of serie wisselschakelaar van Livolo 1 of 2 lichtpunt bedienen vanaf 1, 2, 3 of 4 verschillende plaatsen.
Bekijk hiervoor de aansluitinstructies van de wisselschakelaar door 
hier te klikken.

 

10)  Hoe krijg ik de schakelaars gekoppeld aan mijn Google Home App?
Wanneer u in de Google home App bent ingelogd kunt u eenvoudig gekoppelde producten toevoegen, welke al zijn ingesteld op uw telefoon.
In deze lijst staat de Livolo App al voorgeinstalleerd en hoeft u deze alleen maar te selecteren en toe te voegen. U dient slechts eenmalig uw gebruikersnaam en wachtwoord van de Livolo App in te vullen en al de Livolo producten zullen automatische zichtbaar worden in de Google home App. 

 

11)  Wat is de levertijd na ontvangst van mijn bestelling?
Wij leveren al onze producten direct uit voorraad, wat inhoud wanneer u de bestelling op werkdagen voor 17:00 plaatst, deze de zelfde dag nog verzonden worden. Dit houdt dan in dat u uw bestelling altijd binnen 1 of 2 werkdagen op het opgegeven afleveradres zult ontvangen.

 

12)  Kan ik de producten ook in het echt zien?
Uiteraard kunt u altijd bij ons een afspraak maken om de producten te komen bekijken en te proberen bij ons op kantoor in Hardinxveld-Giessendam.  Hiervoor dient u echter wel een afspraak te maken, dit zodat we altijd voldoende tijd voor u vrij kunnen maken voor persoonlijke uitleg..
U kunt dit eenvoudig doen door een afspraak te maken door contact met ons op te nemen op elke gewenste manier.

Mocht ons kantoor te ver voor u rijden zijn, dan bieden wij ook de mogelijkheid om de producten thuis 14 dagen lang te bekijken net zoals u in de winkel zou doen. U heeft deze mogelijkheid door elke gewenste bestelling te plaatsen bij ons op de website. Na ontvangst van de producten 14 dagen lang. Wanneer u toch besluit om de producten weer retour te sturen dan kunt u deze zonder opgaaf van reden binnen de 14 dagen weer retour sturen. Wanneer u een melding heeft gedaan binnen de 14 dagen, dan heeft u nogmaals 14 dagen de tijd om de producten weer retour te sturen. Dit komt dan totaal neer op 28 dagen.

 

13)  Kan ik mijn bestaande schakelaar vervangen voor jullie schakelmateriaal zonder extra draden te trekken?
U kunt uw bestaande schakelmateriaal 1 op 1 vervangen met ons schakelmateriaal. Voor de bedrading en installatie is er dan ook geen enkel verschil en is precies het zelfde als standaard schakelmateriaal. Behalve uiteraard dat deze een andere design hebben en zijn gemaakt van glas en tevens zijn voorzien van een touch bediening met LED achtergrond verlichting.

 

14)  Reageren de touchschakelaars ook op natte handen?
Onze touchschakelaars kunnen worden aangeraakt met natte handen, hierop zullen ze dan ook gewoon netjes blijven functioneren.
De touchschakelaars zijn dan ook uitermate geschikt om te worden geïnstalleerd in badkamers, toiletten en keukens.

 

15)  Ik zie verschil in sterkte bij de LED achtergrond verlichting in verschillende schakelaars?
Livolo Nederland B.V. streeft voortdurend naar verbetering van onze producten en kunnen daarom verschillende versies van onze touch schakelaars met LED oriëntatie verlichting in voorraad hebben. Het is mogelijk dat er zichtbare verschillen zijn in de helderheid en kwaliteit van de LED verlichting tussen oudere en vernieuwde versies van onze producten.
Bij installatie naast elkaar kan er een waarneembaar verschil zijn tussen deze versies. Deze variatie is inherent aan het voortdurende verbeteringsproces van onze producten. Klanten die touch schakelaars bestellen, stemmen in met het begrip dat dergelijke variaties kunnen voorkomen en dat dit geen defect is. Uiteraard zullen wij er alles aan doen dezelfde series in dezelfde order toe te passen.

 

16) Kunnen er meerde afstandbedieningen aan 1 schakelaar worden gekoppeld?
Ja u kunt zoveel verschillende afstandbedieningen aan 1 schakelaar koppelen als u wilt.

 

17) Is het mogelijk om met een afstandbediening ook te dimmen?
Ja het is mogelijk om met de afstandbediening te dimmen.

Afstandsbediening
VL-RMT-02 kan één dimmer worden aangestuurd met de toetsen 
"A" gaat aan, "B" maakt het licht helderder, "C" dimt het licht en "D" gaat uit.
VL-RMT-04 kunnen 27 dimmers afzonderlijk van elkaar worden gedimd.

 

18) Waar kan ik de Livolo Smarthome app downloaden?
Scan de onderstaande QR code voor het dowloaden van de Livolo Smarthome app voor Android en IOS.

 


19) Waarom brand de blauwe led niet op me schakelaar?
Dit kan verschillende oorzaken hebben, graag de onderstaande oorzaken bekijken welke waarschijnlijk voor de oplossing zullen zorgen.

  • Is er een lamp op de schakelaar aangesloten';
  • Is de lamp aangesloten lamp wel niet defect;
  • Zijn de draden op de module wel goed vast gedraaid;
  • Is de module volgens het installatie schema aangesloten;
  • Heeft u 230V spanning op de bruine draad welke op de schakelaar is aangesloten;
  • Heeft u 230V spanning op de Nul draad welke bij de lamp is aangesloten;
  • Is de groep in de meterkanst ingeschakeld;

 

20) Wordt de glasplaat geleverd zonder Livolo logo op de voorkant?
Al onze glasplaten worden geleverd zonder zichtbaar logo op de glasplaat, dit zodat u de schakelaar zowel horizontaal als verticaal kunt monteren.


21) Op welke manieren kan ik een Livolo schakelaar bedienen?
U kunt een keuze maken uit de volgende bediening mogelijkheden.

Alleen handmatig

Zowel handmatig als met de afstandsbediening

Zowel handmatig als met de Livolo App

Het grote voordeel hiervan is dat u de schakelaar altijd handmatig kunt bedienen ongeacht u een afstandsbediening of telefoon bij de hand heeft. Uiteraard is het wel mogelijk om bovenstaande types te combineren onder 1 glasplaat.

 

22) Wij willen 1 lichtpunt op 3 plekken aan/uit kunnen schakelen, via 3 wissel/hotelschakelaars en met de afstandsbediening  aan/uit kunnen zetten. Is het dan voldoende om 1 schakelaar te voorzien van afstandsbedienings-mogelijkheid of moeten alle 3 de schakelaars deze afstandsbediening versie hebben?

U kunt inderdaad 2 normale wisselschakelaars toepassen en 1 wisselschakelaar welke geschikt is voor de afstandsbediening.
Let op! De wisselschakelaar welke geschikt is voor de afstandsbediening dient u op de positie te plaatsen waar de lamp wordt aangesloten.

 

23) Verbinden van de Livolo EC Gateway

Stap 1: Inschakelen van de Gateway

  • Zet de voeding van de Livolo EC Gateway aan.
     

Stap 2: Verbinden met de Gateway

2.1 Eenvoudige Koppelingsmodus (Easy Pairing Mode)

1. Druk en houd de knop op de gateway gedurende 5 seconden ingedrukt.
2. Laat de knop los wanneer het indicatorlampje rood en blauw begint te knipperen (het wifi-icoon knippert ook).
3. Wacht tot de koppeling is voltooid.

 

2.2 Hotspot Koppelingsmodus (Hot Spot Pairing Mode)

1. Druk en houd de knop op de gateway gedurende 20 seconden ingedrukt.
2. Laat de knop los wanneer het indicatorlampje rood en blauw begint te knipperen (het wifi-icoon brandt niet).
3. Klik op "volgende" in de app.
4. Ga naar de wifi-instellingen van je telefoon en kies het wifi-netwerk genaamd “adh............”.
5. Ga terug naar de app en wacht tot de koppeling is voltooid.

 

Opmerking: Ontkoppelen van de Gateway

Soms kan de gateway gekoppeld zijn aan een ander account (de app zal een melding geven dat het apparaat is gekoppeld aan een ander account). Ontkoppel de gateway door de volgende stappen te volgen:

1. Druk en houd de knop op de gateway gedurende 10 seconden ingedrukt.
2. Laat de knop los. De gateway is nu succesvol ontkoppeld.
 

Statusindicator van de Gateway

• Knipperend rood en blauw, wifi-icoon knippert: De gateway bevindt zich in de eenvoudige koppelingsmodus.
• Knipperend rood en blauw, wifi-icoon brandt niet: De gateway bevindt zich in de hotspot koppelingsmodus.
• Rood indicatorlampje brandt constant: De gateway heeft het signaal verloren en is niet gekoppeld aan de app.
• Blauw indicatorlampje brandt constant: De gateway heeft een goed signaal en werkt, en kan worden gekoppeld.

 

Belangrijke Punten

1. Wanneer het indicatorlampje van de gateway rood en blauw knippert, en het wifi-icoon ook knippert, betekent dit dat de gateway in de eenvoudige koppelingsmodus is (niet in de hotspot koppelingsmodus).
2. Wanneer het indicatorlampje van de gateway rood en blauw knippert, en het wifi-icoon niet knippert, betekent dit dat de gateway in de hotspot koppelingsmodus is.

 

Herstarten van de Gateway

1. Zet de voeding van de gateway uit en vervolgens weer aan om de gateway opnieuw te starten.
2. Druk en houd de knop op de gateway gedurende 5 seconden ingedrukt en laat de knop los wanneer het indicatorlampje rood en blauw begint te knipperen.
3. Ga terug naar de app en kies de juiste gateway (kies de EC gateway als je deze gebruikt). Volg de instructies in de app om de koppeling te voltooien.

Volg deze stappen zorgvuldig om je Livolo EC Gateway succesvol te verbinden en te gebruiken.

 

 

Staat uw vraag er niet tussen?
Neem dan direct contact met ons op door 
hier te klikken. 
Wij helpen u graag verder.

© 2014 - 2024 - Sinds 2014 | Livolo Nederland B.V. | Design Schakelmateriaal | sitemap | rss