Waarom kiezen voor een Livolo Smart Home?

Een Livolo Smart Home biedt u een verfijnde combinatie van elegant design en slimme technologie, waardoor uw woning zowel functioneel als stijlvol wordt met een strak aantrekkelijk design. Het kiezen voor Livolo betekent investeren in hoogwaardige, gebruiksvriendelijke oplossingen die uw dagelijkse leven vereenvoudigen en uw woonomgeving verfraaien met een hotel chique uitstraling. Met Livolo veranderd u uw woning tot een schitterende en moderne leefruimte. Hieronder leest u waarom Livolo de perfecte keuze is voor uw smart home.
 

Design schakelmateriaalLivolo smart home woonkamer

Bij Livolo draait het om meer dan alleen technologie. Onze schakelaars en wandcontactdozen zijn ontworpen met een chique uitstraling en passen perfect in elke woning. Dankzij de glazen frontplaat hebben onze producten een strak en modern design. Wij hebben oog voor detail en bieden een breed assortiment aan stijlvol schakelmateriaal en wandcontactdozen van hoge kwaliteit. Onze lichtschakelaars zijn vervaardigd uit luxe glas en beschikken over een innovatief touchscreen en subtiele LED-achtergrondverlichting, wat uw interieur een extra vleugje klasse geeft.

Unieke touch bediening

De schakelaars van Livolo zijn voorzien van unieke touch bediening. Dit betekent dat u eenvoudig en snel uw verlichting kunt bedienen door de schakelaar aan te raken. De touch bediening is intuïtief en reageert direct op uw aanraking, waardoor het gebruik van de schakelaars een naadloze en plezierige ervaring wordt. Dit moderne bedieningssysteem past perfect bij de strakke esthetiek van onze schakelaars en draagt bij aan het luxe gevoel van uw woning.


LED achtergrondverlichting

Een van de unieke kenmerken van Livolo schakelaars is de subtiele LED-achtergrondverlichting. Deze schakelaars zijn voorzien van een klein, rond lichtje dat blauw oplicht. Wanneer de schakelaar wordt aangeraakt en geactiveerd, verandert dit lichtje van blauw naar rood, waardoor u in één oogopslag kunt zien of de verlichting aan of uit is. Het LED-lichtje verlicht de kamer niet, maar geeft een verfijnde uitstraling aan uw interieur. Daarnaast zorgt deze verlichting ervoor dat u altijd de status van uw schakelaars kunt zien, wat vooral handig is voor bijvoorbeeld de schakelaar waar uw buitenverlichting op is aangesloten.

Handmatige bedieningLivolo smart home keuken

Een ander groot voordeel van Livolo smart home systemen is dat onze schakelaars altijd handmatig bedienbaar blijven. Dit betekent dat iedereen in uw woning de verlichting kan bedienen zonder de Livolo app te hoeven gebruiken. Dit is ideaal voor gasten of kinderen die wellicht geen toegang hebben tot de app, maar toch eenvoudig de verlichting moeten kunnen bedienen. Met Livolo geniet u van het gemak van een slimme woning, zonder in te leveren op toegankelijkheid en gebruiksgemak.

 

 

Waarom kiezen voor slimme schakelaars en geen slimme verlichting?

Bij het creëren van een Smart Home is het belangrijk om de juiste keuzes te maken tussen slimme schakelaars en slimme verlichting.
Waarom zou u kiezen voor slimme schakelaars in plaats van slimme verlichting? Het antwoord is eenvoudig:
Slimme schakelaars bieden veel meer flexibiliteit en gebruiksgemak.

Flexibiliteit en Compatibiliteit:

Slimme schakelaars van Livolo bieden de flexibiliteit om uw bestaande, normale verlichting te upgraden naar een slim systeem. Dit betekent dat u geen dure slimme lampen hoeft aan te schaffen om van de voordelen van een smart home te genieten. U kunt uw traditionele verlichting behouden en tegelijkertijd profiteren van de intelligente functies die slimme schakelaars bieden.

Behoud van Functionaliteit:Livolo smart home smartphone

Een belangrijk voordeel van slimme schakelaars is dat ze de traditionele bediening via de schakelaar behouden. U kunt uw verlichting nog steeds handmatig aan- en uitzetten zoals u gewend bent, maar dan met toegevoegde slimme functies zoals bediening via een app of spraakopdrachten.

Nadelen bij gebruik van slimme verlichting:

  • Wanneer u de verlichting uitschakelt met een app, kunt u deze niet meer inschakelen met de traditionele schakelaar.
  • Als u de verlichting uitschakelt met de schakelaar, kunt u deze niet meer inschakelen met de app.

Voordelen van gebruik van slimme schakelaars:

  • U kunt de verlichting uitschakelen met de schakelaar en vervolgens weer inschakelen met de app, en omgekeerd.
  • Alles blijft netjes functioneren, ongeacht of u de verlichting bedient met de app of de schakelaar.

Met slimme schakelaars blijft de bediening van uw verlichting altijd eenvoudig en toegankelijk voor iedereen in uw woning, zonder dat zij de Livolo-app hoeven te gebruiken.

Het gebruik van slimme schakelaars biedt aanzienlijk meer voordelen dan het gebruik van slimme verlichting.
Combineer nooit slimme schakelaars met slimme verlichting; Maak altijd een keuze voor één smart home-systeem voor optimale efficiëntie en de juiste functionaliteit.

 

Automatiseringen en scènes toepassen

Met Livolo kunt u uw woning volledig automatiseren en verschillende scènes instellen om uw dagelijkse routines te vereenvoudigen en uw leefomgeving te optimaliseren. Door alle Livolo EC producten te integreren in de Livolo Home app, kunt u een breed scala aan automatiseringen en scènes creëren die precies aansluiten bij uw behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele voorbeelden om u een idee te geven van de mogelijkheden.

Ochtendscène:

Stel dat u elke ochtend tussen 06:00 en 08:00 opstaat. U kunt een automatisering instellen waarbij, zodra u de hal schakelaar activeert, de keuken spotjes gedimd aangaan op 20% en de tafellamp op 30%. Zo komt u beneden in een zacht verlichte ruimte en kunt u rustig van uw ontbijt genieten. Als u de hal schakelaar na 08:00 uitschakelt (bijvoorbeeld wanneer u de woning verlaat), gaan alle verlichting in de gehele woning automatisch uit. Dit bespaart energie en zorgt ervoor dat u nooit per ongeluk een lamp aan laat.

Avondscène:

Stel een avondscène in die om 18:00 uur start. Wanneer u de woonkamer schakelaar inschakelt, gaan de sfeerverlichting in de woonkamer en de buitenlampen automatisch aan. De verlichting kan op een comfortabele helderheid worden ingesteld die perfect is voor een gezellige avond thuis. U kunt ook een timer instellen zodat de verlichting automatisch uitschakelt om 23:00 uur, wanneer u naar bed gaat.

Weg van huis scène:

Wanneer u uw woning verlaat, kunt u een "weg van huis" scène activeren. Deze scène kan alle verlichting in uw huis uitschakelen en tegelijkertijd uw beveiligingssystemen inschakelen. U kunt ook een automatisering instellen die willekeurig enkele lampen aan en uit doet gaan om de indruk te wekken dat er iemand thuis is, wat de veiligheid van uw woning vergroot.

Filmavond scène:

Voor een perfecte filmavond kunt u een scène instellen waarbij, zodra u de tv-schakelaar activeert, de hoofdverlichting wordt gedimd of volledig wordt uitgeschakeld, terwijl de sfeerverlichting zachtjes blijft branden. U kunt ook de gordijnen automatisch laten sluiten en de thermostaat aanpassen voor een comfortabele temperatuur.

Slapen gaan scène:

Een andere nuttige automatisering is de "slapen gaan" scène. Wanneer u de slaapkamer schakelaar inschakelt, kunt u instellen dat alle verlichting in de rest van het huis uitschakelt en de verlichting in de slaapkamer langzaam dimt gedurende een bepaalde tijd. U kunt ook de deur- en raamsensoren activeren om ervoor te zorgen dat alle ramen en deuren gesloten zijn, en een melding ontvangen als er een raam of deur openstaat.

Werkdag scène:

Voor thuiswerkers kan een "werkdag" scène handig zijn. Stel bijvoorbeeld in dat wanneer u de schakelaar in uw thuiskantoor inschakelt, de verlichting in uw kantoor op een heldere, energieke stand gaat, terwijl de rest van het huis in een energiebesparende modus blijft. U kunt ook instellen dat de verlichting in het kantoor automatisch uitschakelt tijdens lunchpauzes of aan het einde van de werkdag.

Met Livolo kunt u de scènes en automatiseringen volledig aanpassen aan uw levensstijl en dagelijkse routine. Of u nu thuis bent of onderweg, met de Livolo Home app heeft u altijd de volledige controle over uw slimme woning, waardoor u meer comfort, gemak en gemoedsrust ervaart. De mogelijkheden zijn eindeloos en passen perfect bij uw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Thermostaat:

Met de Livolo smart home thermostaten kunt u uw volledige woning optimaal beheren. Stel bijvoorbeeld de smart home thermostaat in om de verwarming automatisch te regelen. Als uw raam open staat in de slaapkamer, kan de deur- en raamsensor automatisch de thermostaat uitschakelen.

Beheer eenvoudig de temperatuur van uw woning via de Livolo Home app. Stel automatische schakeltijden in, waar u ook bent, of bedien de thermostaat met spraakopdrachten via Google Home.

 

Livolo Home App bediening

Met de Livolo Home app heeft u volledige controle over uw Livolo Smart Home, waar u zich ook bevindt. De app biedt een intuïtieve interface waarmee u eenvoudig al uw Livolo EC schakelaars en producten kunt beheren via uw smartphone. Of u nu thuis bent, op het werk of onderweg, u kunt altijd de status van uw schakelaars bekijken en deze bedienen met slechts een paar tikken op het scherm.

Continue Verbeterd

De Livolo Home app wordt voortdurend geüpdatet en verbeterd met nieuwe functies en mogelijkheden. Recentelijk is bijvoorbeeld de optie toegevoegd om widgets te creëren. Deze widgets kunnen rechtstreeks op het startscherm van uw smartphone worden geplaatst, zodat u met één tik direct uw geselecteerde schakelaars kunt bedienen zonder de app te openen. Dit biedt een nog snellere en gemakkelijkere manier om uw verlichting en apparaten te beheren.

Home Mode Automatisch Actief

Wanneer u zich in uw woning bevindt en uw smartphone is verbonden met uw wifi-netwerk, schakelt de Livolo Home app automatisch naar de home mode. In deze modus worden uw schakelaars direct aangestuurd via uw wifi-netwerk, in plaats van via het netwerk van uw provider. Dit resulteert in onmiddellijke reacties zonder enige vertraging. Of het nu gaat om het inschakelen van verlichting, het aanpassen van scènes of het monitoren van energieverbruik, de Livolo Home app biedt de betrouwbaarheid en snelheid die u verwacht van een hoogwaardig smart home systeem.

Met de Livolo Home app haalt u het beste uit uw Livolo Smart Home, met continue updates en innovaties die zorgen voor een naadloze gebruikerservaring en maximale controle over uw leefomgeving.

 

Smart Home: AfstandsbedieningLivolo smart home afstandsbediening

Met de Livolo EC smart home afstandsbediening heeft u altijd de volledige controle over uw slimme woning. Deze geavanceerde afstandsbediening biedt eindeloze mogelijkheden om uw dagelijkse routines te vereenvoudigen en uw leefomgeving naar wens aan te passen. Met een stijlvol design en intuïtieve bediening is de Livolo EC afstandsbediening de ideale toevoeging aan uw smart home systeem. 

De Livolo EC afstandsbediening is uitgerust met twee drukknoppen die elk programmeerbaar zijn voor enkele, dubbele of drievoudige drukacties. Met slechts een simpele druk op de knop kunt u uw favoriete automatiseringen activeren, verlichting dimmen of schakelaars aan- en uitzetten. De intuïtieve bediening maakt het eenvoudig om uw slimme woning naar uw wensen aan te passen, zonder gedoe met ingewikkelde instellingen.


Smart home: Deur en raam sensorLivolo smart home deur en raam sensor

Met de nieuwste technologieën biedt onze Livolo deur- en raamsensor meer dan alleen een simpele sensor. Deze slimme sensor is uitgerust met de functionaliteit van een smart home en maakt verbinding met de Livolo Gateway EC. Dankzij deze verbinding kunt u de gemeten open/dicht stand eenvoudig bekijken in de Livolo Home app. Maar dat is nog niet alles - u kunt nu elke gemeten stand gebruiken om bijvoorbeeld een schakelaar te activeren zodat uw verlichting automatisch aangaat bij binnenkomst, of een pushmelding ontvangen wanneer iemand uw woning betreedt.

Hoe vaak gebeurt het niet dat u het huis verlaat en alles automatisch afsluit? Maar na een tijdje beginnen twijfels u te kwellen, heeft u wel echt alle deuren en ramen gesloten? Om ervoor te zorgen dat u altijd zeker bent van de veiligheid van uw huis, is het handig om de Livolo deur- en raamsensor te installeren.

Daarnaast biedt de Livolo deur- en raamsensor ook gemoedsrust wanneer u niet thuis bent. U kunt altijd controleren of alle deuren en ramen goed gesloten zijn, waar ter wereld u zich ook bevindt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke inbraken en kunt u met een gerust hart genieten van uw tijd buitenshuis.


Smart Home: Wandcontactdoos
Livolo smart home energie monitoren

Upgrade uw woning met de Livolo Smart Home wandcontactdoos. Dankzij de veelzijdige installatieopties kan deze module zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd, waardoor u flexibiliteit heeft bij het ontwerpen van uw ruimte.

De Livolo Smart Home wandcontactdoos biedt de mogelijkheid tot bediening via uw smartphone, EC afstandsbedieningen en het moeiteloos instellen van automatische scènes en timers. Hierdoor heeft u volledige controle over de aangesloten apparatuur op de Smart Home wandcontactdoos, zowel handmatig als op afstand, waar u zich ook bevindt. Maak van uw huidige wandcontactdoos eenvoudig een Smart Home wandcontactdoos door gebruik te maken van dezelfde bedrading.

Met onze slimme wandcontactdoos integreert u naadloos uw Livolo Smart Home apparaten in de Livolo Home app. Schakel bijvoorbeeld uw wandcontactdoos gelijktijdig met andere Smart Home apparaten, zoals schakelaars. Bovendien biedt de wandcontactdoos energiemonitoring, waarmee u energie kunt besparen en geautomatiseerde schema's kunt instellen voor efficiënt energiebeheer. Met deze functies brengt u gemak en controle naar uw slimme woning.

 

Spraak bediening met Google Home

Met de Livolo Home app kunt u uw Livolo Smart Home eenvoudig integreren met Google Home voor handsfree spraakbediening. Dit betekent dat u uw verlichting, apparaten en scènes kunt bedienen met eenvoudige spraakopdrachten, waarbij Google Assistant uw persoonlijke assistent wordt in huis.

 

Gemak en Efficiëntie

Door uw Livolo Smart Home te koppelen aan Google Home, geniet u van ultiem gemak. U kunt uw verlichting aan- en uitzetten, dimmen of scènes activeren met alleen uw stem. Dit is niet alleen handig, maar verhoogt ook de efficiëntie in uw dagelijkse routines.

Naadloze Integratie

De Livolo Home app is naadloos geïntegreerd met Google Home, waardoor u moeiteloos alle Livolo EC schakelaars kunt bedienen via de Google Home app of door simpelweg tegen Google Assistant te praten. U hoeft alleen maar te zeggen "Hey Google, zet de keukenverlichting aan" om direct gehoor te krijgen.

Flexibiliteit en Controle

Met spraakbediening kunt u ook complexe acties uitvoeren, zoals het aanpassen van scènes voor verschillende activiteiten. Denk aan het instellen van een 'filmavond'-scène waarbij de verlichting gedimd wordt en de gordijnen sluiten, allemaal met één spraakopdracht.
 


Toekomstgericht

De Livolo Home app en Google Home worden regelmatig geüpdatet met nieuwe functies en mogelijkheden, waardoor uw smart home ervaring steeds verder verbetert. Of u nu uw huis slimmer wilt maken voor meer gemak of wilt profiteren van geavanceerde automatiseringen, spraakbediening met Google Home biedt u de tools om uw leefruimte naar wens aan te passen.

Met spraakbediening wordt het beheren van uw Livolo Smart Home niet alleen makkelijker, maar ook leuker. Ontdek vandaag nog hoe spraakbediening uw dagelijkse leven kan transformeren met Livolo en Google Home.

Livolo smart home spraakbediening

Eenvoudige installatie

Een van de grootste voordelen van de Livolo Smart Home schakelaars is de eenvoudige installatie. Dit betekent dat u zonder technische kennis of hulp van een professional uw huidige schakelmateriaal kunt vervangen door Livolo schakelaars. Onze schakelaars zijn ontworpen om direct op uw standaard bedrading te worden aangesloten, wat het installatieproces aanzienlijk vereenvoudigt.

Geen Nuldraad Nodig:

Een unieke eigenschap van de Livolo schakelaars, die ze onderscheidt van alle andere smart home schakelaars, is dat er geen nuldraad nodig is. Veel andere slimme schakelaars vereisen een nuldraad voor de stroomvoorziening, wat vaak resulteert in extra installatieproblemen en hogere kosten, vooral in oudere woningen die niet zijn uitgerust met nuldraadbedrading. Met Livolo schakelaars is dit geen probleem – u kunt ze eenvoudig aansluiten op de bestaande bedrading zonder extra aanpassingen.

De Livolo schakelaars zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en eenvoud. Het vervangen van uw bestaande schakelaars door Livolo schakelmateriaal is een naadloze ervaring die geen uitgebreide kennis van elektrische systemen vereist. Hierdoor kunt u snel genieten van de voordelen van een slimme woning zonder gedoe.

Voordelen van Eenvoudige Installatie:

  • Tijdsbesparing: De installatie is snel en eenvoudig, waardoor u kostbare tijd bespaart.
  • Kosteneffectief: Geen behoefte aan een elektricien of dure aanpassingen aan uw elektrische systeem.
  • Gebruiksvriendelijk: De duidelijke instructies en het ontbreken van een nuldraad maken de installatie toegankelijk voor iedereen.

Met Livolo schakelaars transformeert u uw huis moeiteloos in een moderne, slimme woning. Dankzij de eenvoudige installatie en unieke eigenschappen zijn Livolo schakelaars de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en functionele upgrade zonder complicaties.
  

Livolo Gateway ECLivolo smart home mesh netwerk

Een essentieel onderdeel van uw Livolo Smart Home is de Livolo Gateway EC. Deze gateway biedt niet alleen de mogelijkheid om al uw EC smart home producten te beheren, maar is ook voorzien van een geavanceerd mesh netwerk. Dit netwerk zorgt ervoor dat alle Livolo schakelaars met elkaar communiceren, waardoor het bereik van de gateway automatisch wordt versterkt.

Dankzij het mesh netwerk kunnen Livolo schakelaars onderling signalen doorsturen, waardoor de betrouwbaarheid en dekking van uw smart home systeem worden verbeterd. Zelfs in grotere woningen of woningen met dikke muren kunt u rekenen op een stabiele verbinding en optimale prestaties van uw Livolo Smart Home.

Met de Livolo Gateway EC kunt u tot wel 120 verschillende EC producten koppelen en beheren. Of u nu thuis bent of onderweg, u behoudt altijd volledige controle over uw verlichting, apparaten en scènes. Het mesh netwerk van de Livolo Gateway EC biedt u de gemoedsrust van een betrouwbaar en uitgebreid smart home systeem, zonder concessies te doen aan de connectiviteit.

Een groot voordeel van de Livolo Gateway EC is dat uw wifi-netwerk niet overbelast raakt. In plaats van dat elke schakelaar individueel verbinding maakt met uw wifi, maakt de gateway slechts één keer verbinding. Hierdoor blijft uw thuisnetwerk snel en stabiel, zonder dat u bang hoeft te zijn voor vertragingen of haperingen. Met de Livolo Gateway EC geniet u van de voordelen van een slimme woning, zonder concessies te doen aan uw internetverbinding.


Wat is de betekenis van EC

Het EC-protocol "Electronic Control" van Livolo is een geavanceerd smart home protocol, speciaal ontworpen voor Livolo's touch schakelaars zonder de noodzaak van een aangesloten nul draad. Door onze jarenlange ervaring in touch schakelaartechnologie heeft Livolo dit protocol ontwikkeld met als doel een grote verbetering te zijn ten opzichte van de Zigbee variant. Het EC protocol heeft hierdoor vele voordelen gekregen zoals een veel uitgebreider bereik, energiezuinigheid, snellere en een uitmuntent stabiele verbinding en het automatische installeren van de EC producten. Het EC-protocol is speciaal ontwikkeld om op een eenvoudige manier en met uw standaard bedrading, een volledig en betrouwbaar smart home installatie te realiseren. Bovendien is het EC-protocol ontworpen met het oog op toekomstige updates, waardoor de producten continue geupdate kunnen worden. Hierdoor blijven de EC producten altijd voldoen aan de nieuwste technologische eisen waar Livolo voor staat.


Conclusie

Kiezen voor een Livolo Smart Home betekent kiezen voor een perfecte combinatie van stijl, innovatie en gebruiksgemak. Onze hoogwaardige design schakelmateriaal, unieke touch bediening, subtiele LED-achtergrondverlichting en de flexibele bediening maken Livolo de ideale keuze voor uw slimme woning. Of u nu de voorkeur geeft aan handmatige bediening, app-besturing, spraakbediening of automatiseringen, Livolo biedt u de tools om uw woning slimmer, efficiënter en mooier te maken.


Selecteer een categorie


Smart home touchschakelaarsSmart home thermostatenSmart home wandcontactdozenSmart home sensoren deur raamSmart home EC controllers

© 2014 - 2024 Livolo Nederland B.V. | Schakelmateriaal | sitemap | rss