Veel gestelde vragen

Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen over de producten en diensten van LivoloNederland. Staat u vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via info@Livolo.nl of ga naar onze contactpagina.


1)  Kleur van de schakelaars

 

We krijgen soms de vraag wat nu precies de kleur is van de schakelaars. Het is gebleken dat sommige mensen denken dat ze wit/grijs of zwart/grijs zijn. Maar, wees niet bang, het is enkel de weerspiegeling.Dat krijg je met producten gemaakt van glas, die zijn lastig te fotograferen zonder weerspiegeling.


2)  Hoe komt het dat mijn lamp knippert?

 

Onze schakelaars werken alleen met een bron van >1W (dimmer >5W). Heeft u een lamp die op dit grensgebied zit, dan kan het zijn dat de lamp gaat knipperen. Om dit op te lossen gebruikt u een Led Adapter of een lamp met een hoger wattage.


3)  Waarom reageert mijn schakelaar niet?

 

Controleer hoeveel Watt uw lamp verbruikt. Dit staat vaak op de lamp beschreven. Is dit lager dan 15W (schakelaar) of 25W (dimmer) dan kan de schakelaar niet opstarten. U dient hiervoor een Led adapter of een zwaardere lamp te gebruiken.

Mocht u constateren dat dit niet aan de lamp ligt, dan kunt u de schakelaar of dimmer resetten. Dit doet u door de stroom een aantal minuten uit te schakelen. Doe dit alleen met de afdekplaat op de schakelaar. Wanneer u de stroom weer aanzet, wacht u een aantal minuten alvorens u de schakelaar bedient zodat de schakelaar kan opstarten.

Let op! U mag niet onder spanning werken, bij twijfel raden wij u aan dit door een professionele installateur te raadplegen.


4)  Mijn Touch Remote reageert alleen van dichtbij

 

Dit komt omdat de batterijen vervangen dienen te worden. Wanneer uw batterijen leeg beginnen te raken, wordt ook de bedrijfsafstand kleiner. Vervang de batterijen dus op tijd.


5)  Geen reactie wanneer u op het glas druk maar de schakelaar gaat automatisch aan en uit


Bij montage onder spanning synchroniseert de schakelaar zonder een gemonteerd paneel. Als u dan het paneel monteert denkt de schakelaar dat er continue op de schakelaar word gedrukt.

Schakel de stroom voor minimaal 60 seconde uit, na het inschakelen kan de schakelaar op nieuw synchroniseren. Mocht het probleem zich nog voor doen kunt u contact opnemen met onze technische dienst.


6)  Werkt de schakelaar ook met vochtige handen / vingers?


Onze touchschakelaars blijven gewoon werken met natte handen of vingers. Ze zijn zelfs ontworpen voor in vochtige ruimtes met een luchtvochtigheid van maar lieft 95% veilig en vertrouwd te gebruiken. Hierdoor worden de touchschakelaars ook vaak gebruikt in badkamers,wc's en keukens.


7)  Hoe verwijder of monteer ik de glasplaat op de module.

.


8)  Help ik heb technische hulp nodig.

 

Heeft u vragen of lukt het installeren niet? Wij helpen u graag verder.

U kunt u vraag mailen naar info@Livolo.nl

 

 


9)  Ik wil de producten graag eerst zien.

 

U wilt de producten graag eerst zien voordat u deze zou willen aanschaffen? Dat kan! Maak een afspraak met ons door te mailen naar info@Livolo.nl


10)  Ik heb een combinatie nodig maar die staat niet bij jullie op de site?

 

U bent opzoek naar een specifieke combinatie en u heeft al gekeken of dat u de schakelaar niet zelf kunt samenstellen?

U kunt de schakelaar zelf samenstellen door de glasplaten en modules apart van elkaar te bestellen. U kunt deze vinden boven aan op onze website,

Wanneer u de combinatie niet zelf kunt samen stellen. Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@Livolo.nl en wij zullen uw verder helpen.


11)  Zijn de schakelaars makkelijk schoon te maken?

 

De LivoloNederland schakelaars zijn zeer makkelijk schoon te maken.U pakt een vochtige doek en u maakt de schakelaar binnen enkele seconden weer schoon. Echter zijn de schakelaars bijna niet vies te krijgen, want ze zijn gemaakt van glas en hier hecht bijna geen vuil aan.

 

 

 


12)  Is de achtergrond verlichting hinderlijk, omdat deze te fel brandt?

De achtergrond verlichting van de schakelaar is totaal niet hinderlijk. De verlichting is echt ter orientatie verlichting waardoor u de schakelaar makkelijk kunt zien in het donker. Het rondje kleurt mooie helder blauw op maar straalt geen licht uit. U kunt het  vergelijken met bijvoorbeeld de verlichting van uw tv wanneer deze standby staat.

 


 

13)  Wat is het voordeel van een touchschakelaar ten opzichte van een gewone schakelaar?

 

© 2014 - 2018 Livolo Nederland B.V. | sitemap | rss